Ha napelemet telepítene akkor van egy jó hírünk önnek

Az amerikai székhelyű Lunar Energy startup cég egy olyan lakossági integrált energiagazdálkodási rendszert dob piacra, amely tárolja a napenergiát, oly’ módon, hogy az későbbre tartalékot is biztosítson.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A vállalat nemrégiben jelentette be az első fogyasztói hardvertermékének, a Lunar Systemnek a megjelenését mégpedig egy olyan lakossági, osztott energiatermelő szekrényt, amely átfogóan integrálja a tetőtéri napenergia-termelést, az akkumulátortárolást és a terhelésvezérlést. A vállalat DG-szekrénye a Lunar Battery, egy 10 kWh-tól 30 kWh-ig terjedő kapacitású lítium-ion akkumulátorral rendelkezik, valamint egy 10 kW-os hibrid inverterrel az otthoni HVAC-rendszerek és háztartási készülékek támogatására. A lakossági szekrény csatlakoztatható egy helyszíni napelemes rendszerhez, és a Lunar Bridge-t használva egy olyan felügyeleti rendszert képez, ami 30 milliszekundumon belül képes zökkenőmentesen átváltani a hálózati és a hálózaton kívüli akkumulátoros energiaellátások között. Hálózati kiesések, áramszünetek esetén a Lunar Switch felméri és prioritást ad azoknak a létfontosságú készülékeknek, eszközöknek amiknek működéséhez elengedhetetlen az áramellátás és automatikusan kikapcsolja a nem létfontosságú eszközöket, mint például az EV-töltőket, medenceszivattyúkat. A vállalat állítása szerint a lakossági akkumulátor 47%-kal kisebb és kompaktabb a piacon kapható hasonló akkumulátorokhoz képest.

Milyen gyors megtérülést ígér?

A Lunar Energy elmondása szerint, egy átlagos kaliforniai otthon hét év megtérülési időt érhet el egy 20 kWh-s Lunar rendszer telepítésével, amelyhez egy 5 kW-os napelemes rendszer társul, tekintettel a közelmúltban bekövetkezett nettó energiamérési változásokra, amelyek csökkentik a napenergia teljesítményének értékét. A vállalat becslése szerint egy ilyen beruházás költsége 20 000 és 30 000 dollár közé sorolható. A Sunrun, a Lunar Energy partnere bejelentette azt is, hogy 2023 őszén megkezdi a megrendelések fogadását a Lunar Systems és a Sunrun napelemes rendszerek együttes telepítésére.

 

Kép: Lunar Energy LLC

Ajánlott tartalom

Már több mint 5000 nyertese van a Napenergia Plusz programnak

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) hétfőn.