Hamarosan lezárul az ingyen napelemes pályázati pénzosztás

Az Energiaügyi Minisztérium keddi Facebook-bejegyzése szerint az év elején elindított lakossági Napenergia Plusz Program révén eddig több mint 17 ezer háztartás részesült összesen több mint 71 milliárd forint támogatásban.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Bár a tárca nem említi, ez azt is jelenti, hogy az eredetileg 75,8 milliárd forintra tervezett pályázati keretösszeg hamarosan kimerülhet. Mivel a program tisztán magyar költségvetési forrásból valósul meg, nem pedig az uniós helyreállítási programból, a kormány könnyebben és egyszerűbben emelheti a keretösszeget a beérkezett pályázati igények lefedésére, ha szükséges. A pályázat keretében napelemes rendszert és otthoni energiatárolót kell telepíteni, és a beruházási költségek kétharmadát, legfeljebb 5 millió forintot fedez a támogatás. Az eddigi nyertes pályázatok átlagosan 4 millió forint támogatást kaptak, így az eredetileg tervezett 15 ezernél több nyertes is belefér a keretbe, jelenleg 17 ezer feletti nyertesnél tartunk. Ez a szám várhatóan tovább emelkedik, hiszen van még szabad keret, és szükség esetén növelhető is.

Ajánlott tartalom

Észak-Macedónia legnagyobb szélerőműparkjának építését jelentette be az új miniszterelnök

Észak-Macedónia legnagyobb szélerőműparkjának építését jelentette be Hrisztijan Mickoszki miniszterelnök kedden, közölve, hogy az építkezés 2026-ban kezdődhet meg.