Az iraki és afganisztáni háborúban megsérült angol és amerikai katonák túrájához készül csatlakozni a meztelen bulizgatásairól híres arisztokrata sarj decemberben.

Harry herceg a Déli-sarkra mehet, 50 ezer magyar aláírás az északira

Az iraki és afganisztáni háborúban megsérült angol és amerikai katonák túrájához készül csatlakozni a meztelen bulizgatásairól híres arisztokrata sarj decemberben.

A néhai Diana hercegné fia még nem erősítette meg, hogy valóban ellátogat-e a Föld legdélibb pontjára, de az 1,9 millió fontba kerülő expedíció szervezői ennek lehetőségéről nyilatkozgatnak lépten-nyomon. A herceg ugyanis támogatója a Walking with the Wounded (Barangolás a Sebesültekkel) nevű szervezetnek.

A túra résztvevői az izlandi Langjökull gleccsernél készülnek fel a megmérettetésre. Ha Harry herceg csatlakozik az expedícióhoz, ez lesz a legnagyobb fizikai megpróbáltatás, amit bármely királyi család prominens tagja valaha véghezvitt. A szervezet már el is készítette a sítalpakat, amelyek a herceg monogramját viselik. „Kemény és találékony karakter, szeretnénk, ha velünk tartana” – nyilatkozta az expedíció vezetője, Inge Solheim.

A nyilvános morfondírozás a lehetőségről, hogy Harry velük mehetne, nyilván azt szolgálja, hogy nyomást gyakoroljon a királyi család tagjára. A 28 éves kékvérű fiatalember ugyanis nem az a fajta, aki meghátrál ilyen kihívások elől.

A 2740 méteres szinten elterülő fekvő antarktiszi fennsíkon megterhelésben lesz része bőven: a magasság sokakat leterít a lábáról, a dühöngő szélfúvásokról nem is beszélve – írta az Evening Standard brit napilap. A hőmérséklet pedig mínusz 50 Celsius-fok. Ha bármi malőr történik, és a csapatnak azonnal távoznia kell, a szállítás és a sürgősségi orvosi ellátás 250 ezer fontba kerül, ami több mint 86 millió forintnak felel meg!

Harry a minap Washingtonban járt, ahol John McCain oldalán a Capitoliumban tekintett meg egy fotókiállítást a háborús aknamezők rehabilitációjáról. Ez édesanyjának, Diana hercegnének volt a szívügye, mivel a polgárháborús csatározások után hátramaradt aknák rengeteg gyermek életét és végtagjait követelték világszerte a békeidőben is. Bizarr hangulatot adott az eseménynek, hogy a Capitoliumon dolgozó önkéntes hölgyek és titkárnők sikítozva kiabáltak utána, valahányszor Harry feltűnt egy folyosón.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.