Hidroelektromos projektet indít az Apple

Nem mindig cégeket vásárol fel az Apple, most éppen egy oregoni zöld energia előállítására képes hidroelektromos projektbe száll be.

A beruházás 3-5 megawatt áram előállítására lesz képes, ami 2000-3500 otthon áramellátására lenne elég. Természetesen az Apple nem otthonokat szeretne ellátni energiával. Korábban már írtunk az Apple oregoni adatközpontjáról, mely jelenleg szélenergiával is üzemel. Az Apple jelenleg a legzöldebb cég az interneten, és ha ezt a címet szeretnék megőrizni, akkor bővíteniük kell a zöld energia felhasználását. A prineville-i adatközpont építése még 2012 októberében kezdődött el, akkor több, mint 31 ezer négyzetméteren. Azóta az Apple bejelentette, hogy szeretnék megduplázni a területét a létesítménynek, hogy jobb kondíciókkal szolgálhassa ki a felhasználókat a jövőben. Ehhez jelenleg is keresik a közelben a megvásárolható telkeket. Az adatközpont eddig feltehetően 68 millió dollárjába került az Apple-nek és 15 éven keresztül 150 ezer dollár plusz adót is fognak fizetni a prineville-i önkormányzatnak. Lehet, hogy ennyi kiadás mellett már nem szeretnének villanyszámlára is költeni.

forrás: beszeljukmac.com

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.