Hogyan éljünk környezetbarát házban? 3.rész

Használjon üvegedényeket élelmiszer tárolására és melegítésére.

8. Fogadja meg, hogy kevesebb műanyagot használ
Igen, a műanyag könnyű, de nem mindig a legzöldebb megoldás. Szóval ígérje meg magának, hogy kevesebbet használ belőle. Vigyen magával otthonról bevásároló táskát, ahelyett, hogy még több műanyag zacskót vinne haza. Kötelezze el magát, és ne töltse fel a hűtőszekrényét szeméttel és palackozott vízzel. Ha nem kedveli a csapvizet, szereljen fel egy szűrőt a telepre, vagy telepítsen vízszűrőrendszert.

9. Intézze ügyeit felelősségteljesen
Ha lakhelyéhez közel lehetőség van újrahasznosításra, vagy szelektív hulladékgyűjtésre, éljen vele! És tanulja meg egyszer és mindenkorra, hogy hova tegye a tipikusa „nem tudom mit kezdjek vele” veszélyes dogokat. Ne vigyen hulladéklerakóba: akkumulátort, motorolajat, elektronikai és régi kompakt fénycsöves lámpákat.
A feleslegessé vált papírokat sem kell kihajítani. Adományozza papírgyűjtési programoknak!

10. Próbálkozzon meg a komposztálással
Igen, a háztartási hulladék jó célokra is felhasználhatóak, például a kertben.
A komposztálás rengeteg felesleges hulladéktól óvja meg a hulladéklerakókat. Az utóbbi pár évben a komposztálás divatos dologgá vált, komposztáló ládákat pedig egyre több helyen lehet kapni.

És ha nem elégszik meg az udvari rendszerrel, komposztálóláda telepíthető saját konyhájába is. A kompakt tárolóedényt szabadtéren is lehet használni, de könnyen elhelyezhető egy konyhaszekrényben is. Figyelem: a komposztáló rendszerek nem olcsók, viszont hosszú távon megtérül a befektetés.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.