Holland szervezetek támogatásával megalakult a Magyar Kerékpárosklub vállalati szekciója

Példaértékű együttműködés keretében születhetett meg a Magyar Kerékpárosklub vállalati szekciója, melynek alapítói a Holland Királyság Nagykövetsége mellett, az ING Biztosító Zrt. és a KLM Holland Királyi Légitársaság – hangsúlyozta a megnyitó ünnepségen Robert Milders, a Holland Királyság budapesti nagykövete és a Magyar Kerékpárosklub vállalati szekciójának tiszteletbeli elnöke.

László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke az eseményen kiemelte, hogy a kerékpározás fontos társadalmi üggyé vált, melynek legjobb bizonyítéka, hogy a cégek is felismerték, a kerékpározás támogatása, minden városlakó számára kézzelfogható előnyökkel jár, ugyanis hozzájárul az élhetőbb és egészségesebb városok létrejöttéhez.
A környezetükért felelősséget vállaló cégek részvételével megalakuló vállalati szekció egy olyan támogatási forma, mely lehetőséget ad arra, hogy a civil szervezet biztos és független működése folyamatosan fenntartható legyen.
A Magyar Kerékpárosklub Magyarország legnagyobb kerékpáros érdekvédelmi szervezeteként évek óta meghatározó feladatot vállal a kerékpáros közlekedés hazai népszerűsítésében. A szervezet szakmai munkájával segíti többek között önkormányzatok közlekedési stratégiáinak elkészítését, részt vesz a közlekedési fejlesztések kidolgozásában és véleményezésében, konferenciákat, szakmai fórumokat szervez, emellett társadalmi célú kampányaival – mint az évente több 10 ezer közlekedőt mozgósító Bringázz a munkába! kampány – segíti az élhetőbb városok és települések létrejöttét, a kerékpáros közlekedés elterjedését.

László János, a Holland- Magyar Kereskedelmi Kamara évzáró eseményén elmondta, hogy az új vállalati támogatási formát mérföldkőnek tartja, mely hosszú távon biztosíthatja a kerékpározás ügyének sikeres képviseletét, a kerékpározásért végzett munka sikeres folytatását. Örömét fejezte ki, hogy a vállalati szekció alapítói felismerték a kerékpáros közlekedés támogatásában rejlő össztársadalmi érdeket és reményét fejezte ki, hogy a jövőben több hazai vállalat is csatlakozik a kerékpáros ügy támogatóihoz.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.