I. Országos Nulla hulladék Találkozó

A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával idén sikerült megszervezni, az I. Országos Nulla Hulladék Találkozónkat, ahol Tagszervezeteink és a Nulla Hulladék Hálózati Tagjaink is nagy számban képviseltették magukat!

A találkozó népszerűségét mindenképpen jelzés értékűnek tekintjük és szeretnénk, ha a jövőben is folytatni tudnánk ezeket a szakmai alapokra épülő, közösségi programokat. A találkozó célja elsősorban az eddig létrehozott közösségi rendszer és a kapcsolatok újjáélesztése és megtartása volt. Fókuszba állítottuk egyfelől a hálózati működést, a közösségépítésünk további lehetőségeinek témakörét, másfelől a közös szakmai munka folytatására is készültünk. A program szakmai részében gyakorlati akciók (helyi akciók a nulla hulladék jegyében), és elméleti fejlesztések (esettanulmány, műhelymunka) is helyet kaptak. Az országos találkozónk szakmai terepprogramján a Pusztazámorban működő, Regionális Hulladékkezelő Központba mentünk el. Az látogatás ideje alatt megismerhettük a központ hátterét, létesítményeit és működését is. A két napot összefoglaló beszámolónk, a következő napokban lesz elérhető.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Április 22. és 26. között rendezik meg a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet

Idén április 22. és 26. között rendezik a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között - közölte az Alapértékek Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel.