Idén az Iszkaszentgyörgyi Természet- és Környezetvédő Egyesület nyerte el a Zöldövezet díjat

A Zöldövezet program 2011-12-ben 16 megyéből összesen 26 helyi kezdeményezést támogatott. A nyertes szervezetek összesen 11,7 millió forintot fordíthattak parkosítási célokra.

A tavalyi év eredményei alapján a Zöldövezet program különdíját az Iszkaszentgyörgyi Természet- és Környezetvédő Egyesület kapta. A MOL és az Ökotárs Alapítvány közös környezetvédelmi programja immár 6 éve segíti a helyi civil kezdeményezéseket abban, hogy környezetüket szebbé és zöldebbé alakítsák a helyi lakosság bevonásával, közösségi akció keretében. A programnak köszönhetően eddig több mint 700, környezetvédelemhez kapcsolódó közösségi esemény valósult meg Magyarországon. A 2011-12-es periódusban 16 megyéből összesen 26 helyi kezdeményezést támogatott a Zöldövezet program, 150-800 ezer forint közti összegekkel, összesen 11,7 millió forinttal. A Zöldövezet program minden évben különdíjjal jutalmazza az előző évi tervét legjobban, leginkább környezetbarát módon és a legtöbb helyi erőforrást bevonva megvalósító szervezetet. Ennek alapján a Zöldövezet Díjat és a vele járó 500.000 Ft támogatást az Iszkaszentgyörgyi Természet- és Környezetvédő Egyesület programja nyerte. Ezt az összeget a település további parkosítására lehet felhasználni.

A díjat szeptember 15-én Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány vezetője adta át Iszkaszentgyörgyön az egyesület képviselőjének. A Zöldövezet program tovább folytatódik A 2012-2013-as pályázat újdonsága, hogy egyesületeken és alapítványokon kívül ezúttal budapesti társasházak is beküldhették pályázatukat belső udvaruk zöldítésére. Az Ökotárs Alapítvány és a MOL Adományi Bizottsága augusztus 23-án döntött a beérkezett 129 pályamunkáról: 82 pályázatot – köztük 15 budapesti társasházi projektötletet – juttatott tovább a 2. fordulóra. Számukra az Ökotárs Alapítvány az ősz folyamán egynapos képzést tart, hogy segítse őket a kertek/udvarok megtervezésében, valamint a közösség aktivizálásában és bevonásában.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.