Íme a várható időjárás

Erőteljes melegedés kezdődik, a hét második felében jön a vénasszonyok nyara.

Igazi őszies, esernyős időt hozott az a mediterrán ciklon, amely kedden alakította időjárásunkat, írja az idokep.hu. Olyannyira, hogy az ország keleti és nyugati fele között hatalmas hőmérsékleti kontraszt alakult ki: Sopronban kora délután 7 fok, míg Debrecenben 22 fok volt – oda még nem ért el ekkorra a csapadék. Szerdán eleinte még keleten-északkeleten lehet némi csapadék, illetve több felhő, de a hajnali köd- és párafoltok feloszlása után már egyre többfelé fog kisütni a Nap.
Csütörtökön és pénteken már sehol sem várható eső, a magasban egyre enyhébb léghullámok áramlanak majd hazánk fölé, mely ugyan növeli a ködhajlamot, de délutánonként már a napsütésé lesz a főszerep, többnyire gomolyfelhők lehetnek majd az égen. Napról napra melegebb idő ígérkezik: a hét második felében 20 fok körüli maximumokban bízhatunk, de hétvégén ennél még néhány fokkal melegebb is lehet. Hűvösebb időre azokon a területeken számíthatunk, ahol a helyi, speciális adottságoknak köszönhetően megreked, illetve felhő formájában emelkedik fel a reggeli köd.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.