Iszapömlés – Angelina Jolie és Brad Pitt is adományoz

Angelina Jolie, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) jószolgálati nagykövete és Brad Pitt, a Jolie-Pitt Alapítvány társelnöke csütörtökön bejelentette, hogy támogatást adnak a Magyar Vöröskeresztnek az Ajka térségében bekövetkezett vegyianyag-katasztrófa áldozatainak megsegítésére.

Több millió forint pénzadományról van szó – mondta el Csali Annamária, a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága kommunikációs vezetője csütörtökön az MTI-nek, hozzátéve: az adományozók kérésére pontos összeget nem közölhetnek.
Brad Pitt véleménye szerint fontos segíteni a katasztrófákra elsőként reagáló szervezeteket, például a Magyar Vöröskeresztet, amelynek elkötelezett munkatársakból és önkéntesekből álló csapatai az érintett lakosság legalapvetőbb szükségleteinek biztosításán fáradoznak.
A segélyszervezet az adományból a vörösiszap-károsult családok életkörülményeinek helyreállítását segíti.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.