Ilyen idő lesz a jövőhéten

Hétfőn délután hevesebb záporokkal kísért hidegfront éri el Magyarországot. Keddre 20-25 fokra esik vissza a hőmérséklet. Hőség már nem valószínű.

Nagy a valószínűsége annak, hogy az utolsó nyárias hétvége előtt állunk – mondta a hirado.hu-nak Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Szombaton csapadék nem valószínű és többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 26, 31 fok között alakul. Vasárnap és hétfőn napközben is nyárias meleg várható, amit megszakít egy hétfőn délután Nyugat felől érkező hidegfront. Török László elmondta, hogy hétfőn délután, a koraesti órákban éri el a nyugati országrészt a hevesebb záporokkal érkező hidegfront. A meteorológus közlése szerint jégeső is kialakulhat. Éjszaka átvonul a front az ország középső részén, kedden csak a keleti országrészben okozhat záporokat, zivatarokat – mondta.

 
A hőmérséklet jelentősen visszaesik majd – közölte Török Zsolt. Hozzátéve: míg hétfőn akár 27-32 fok is lehet, addig kedden már csak 20-25 fok körül alakul a maximális hőmérséklet. A hirado.hu kérdésére, hogy várható-e még szeptemberben 30 fok feletti hőmérséklet, Török László elmondta, hogy ennek már nagyon kicsi a valószínűsége. Közlése szerint a mostani hétvége még meleg lesz és igazi strandidő várható, de jövő hét közepétől már változékonyra fordul az időjárás.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.