Jó hír annak, aki egyszerűen tárolná el a napenergiát

A Pixii 2018-ban alakult, központja Norvégia Kristiansand városában található. Legfrissebben bemutatott terméke, a Pixii Home nevű eszköz 3,3 kilowatt névleges teljesítménnyel rendelkezik, 48 voltos névleges feszültséggel.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Új energiatárolóval lépett be a lakossági akkumulátorok üzletágába a Pixii nevű norvég gyártó – számol be a PV Magazine. A Pixii 2018-ban jött létre, vállalat székhelye a norvégiai Kristiansandban található.
Az újonnan bemutatott, Pixii Home elnevezésű készülék 3,3 kilowatt névleges teljesítményt kínál, 48 volt névleges feszültséggel. A berendezés egy moduláris, lakossági alkalmazásokhoz szánt akkumulátort. „A Pixii gyorsan növekedett az igényes professzionális ügyfelek számára kiváló minőségű energiatárolási megoldások szállítójaként szerzett hírneve alapján” – olvasható a vállalat közleményében. „Úgy gondoljuk, hogy a háztartások ugyanezt a megbízhatóságot és rugalmasságot érdemlik, és ezt kínáljuk a Pixii Home-mal” – tette hozzá a cég. A lítium-ion akkumulátor mérete 386-szor 672-szer 1676 milliméter, tömege pedig eléri a 242 kilogrammot. Névleges feszültsége 48 volt, névleges váltófeszültsége pedig 230 és 400 volt között mozog. Az új termék IP55 védettségű burkolattal rendelkezik, és 3,3 kilowatt névleges teljesítményt kínál. Négy lítium-ion akkumulátorral bővíthető, így elérheti a 20 kilowattóra összkapacitást.

A Pixii 10 évre, 4000 ciklusra szóló garanciát kínál, amellyel vállalják, hogy az akkumulátorok kapacitása ezen időszak után még legalább 80 százalékban megmarad. A vállalat egyelőre csak Svédországban értékesíti az új energiatárolót. „Svédországot követően a Pixii Home-ot a piaci trendek és a szabályozási keretek folyamatos értékelése alapján világszerte új piacokon fogjuk bevezetni” – közölte a gyártó. „A lakossági piacot jól bevált partnereken keresztül fogjuk megközelíteni. Arra számítunk, hogy a Pixii Home már 2024-ben jelentősen hozzájárul majd a növekedésünkhöz” – olvasható a bejelentésben.

Az otthoni akkumulátorok piaca világszerte egyre bővül, egyre több gyártó lép be a területre, és sorra jelennek meg az újabbnál újabb termékek. A keresletet fő mozgatórugója az elektromos járművek, valamint az otthoni energiatermelő megoldások, így a napelemek terjedése. Az akkumulátorok révén a háztartás elraktározhatja a helyben megtermelt áramot későbbi felhasználásra.

Ajánlott tartalom

Brüsszeli döntés: kötelezővé tették a napelemek telepítését az épületekre

Az Európai Parlament jelentős lépést tett az energiahatékonyság és a zöld átmenet felé, elfogadva az uniós napenergia-szabványt.