Jövőre érkezik az otthon tölthető BMW?

Több helyről kiszivárgott, hogy a BMW-nél már folyik a teljes 5-ös széria ráncfelvarrása. Beleértve a szedán, a Touring illetve a Gran Turismo modellt is.

Ezek mindegyikének jövőre kell megérkeznie a piacra, ha a gyár tartani akarja magát a négy éves életciklushoz. Azonban a matricákon, takaróelemeken, az európai téli tesztek folyamán a fotósok több mindent is észrevettek, melyek arra utalnak, hogy a tesztautó plug-in hibrid hajtáslánccal rendelkezik, írja a totalcar.hu. Az ilyen konnektoros hibrid (plug-in hybrid) villanymotort és belsőégésű motort tartalmaz. Ilyen autóknál az utazás befejeztével az akkumulátor a közönséges elektromos hálózat konnektorához csatlakoztatva feltölthető, és akkor nem kell a jármű saját belsőégésű motorját a töltésre használni. Ilyen rendszerrel a három nagy német gyártó egyike sem rendelkezik. Jelenleg a BMW egy nem plug-in hibridet, az ActiveHybrid 5-ös szériát forgalmazza, melyben egy háromliteres turbós soros hathengeres benzinmotor kapcsolódik egy elektromotorhoz illetve egy nyolc fokozatú automata sebességváltóhoz. Ezen a ponton még nincs egyéb információ a képeken kívül birtokunkban, így nem lehetünk biztosak abban, hogy nem az ActiveHybrid módosított változatát látjuk-e. Illetve, hogy a BMW évekkel később megjelenő plug-in rendszerét tesztelik az ötös karosszériájában.

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.

Nincs hozzászólás

  1. Jövőre is ugyan ezt fogják mondani:jövőre érkezik az otthon tölthető BMW.
    Aztán megint,aztán megint….
    Elmentek már a picsába!