Karácsonyfa 40.000 műanyag palackokból

Szeretem a karácsonyt, meg az újrahasznosítást is. Ha ezt a két dolgot ötvözik, abból számomra rossz dolog biztos, hogy nem sülhet ki. Most is így van.

Az egymást követő harmadik évben kéri fel a litvániai Kaunas város önkormányzata Jolanta Šmidtienė művésznőt arra, hogy készítse el a karácsonyi dekorációt számukra, írja a menzardcafe. Felismerve a város kissé szörnyű pénzügyi helyzetét, a művész valami olyat szeretett volna készíteni, ami egyszerre költségtakarékos, mégis figyelemfelkeltő. Az, hogy a környezetvédelem is bekerült a képbe, végül csak hab volt a tortán. Az eredmény egy hatalmas, 13 méter magas karácsonyfa, amit közel 40.000 újrahasznosított PET palackból épített fel a művésznő. Éjszaka a fát megvilágítják belülről, így olyan mint egy áttetsző, smaragdzöld lucfenyő. Szép is, tanulságos is, az illetékeseknek pedig lehet példát venni…

karacsonyfa

Ajánlott tartalom

Budapest nyerte az EU Európai Mobilitási Hét díját

Budapest nyerte el az Európai Bizottság díját a tavalyi Európai Mobilitási Hét keretében megvalósult programokért és fejlesztésekért - tájékoztatott Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala pénteken.