Kecskéket kölcsönöz a Yahoo!

Egy internetes óriás adatközpontjában igen kicsi az esély arra, hogy összetalálkozik az ember egy csorda kecskével, de ha éppen a Yahoo! adatközpontjában vagyunk, a washingtoni Quincy-ben, ez sem kizárt, hiszen néhány különleges faj a cég alkalmazottjaként űríti az ott található magokat.

“Úgy döntöttünk, hogy egy sokkal kreatívabb – és zöldebb – módszert alkalmazunk a permetezéssel szemben,” mondja Christina Page, a Yahoo Éghajlati és Energiastratégiai igazgatója. “A Healing Hoovesos Craig Madsenhez, és az ő 252 kecskéjéhez fordultunk segítségül. A kecskék szinte mindent megesznek, és kiderült, hogy a gyomokat kifejezetten ízletesnek találják, és inkább azokat fogyasztják, mintsem füveket a mezőn.” Ez az ötlet igencsak hasonlít ahhoz, amit a Google csinál a Montainview HQ területén, vagy amit a Rent-a-Ruminent cég ajánl, és mindez igen okos dolog. Nincs szükség földgáz meghajtású kaszákra, mérgező növény-, vagy gyomirtó szerekre. Az egyetlen környezeti kihívás mindössze, hogy a kecskéket le kell szállítani az adott helyre, de ez valószínűleg már jóval kisebb mértékben befolyásol, és ha a kecskék e módon való felhasználása elterjed, akkor építhetnek számukra lakó létesítményeket a munkaterületeken, illetve minden egyes településen nyílhatna egy “kecske kölcsönző” cég, csökkentve a szállítási költségeket.

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.