Micsoda? Milyen klímaváltozás?

Elgondolkodtató eredményre jutott a Media Matters elemzőcég, amikor a legnagyobb amerikai tévécsatornákat abból a szempontból vizsgálta, mennyi műsoridőt kaptak a klímaváltozással kapcsolatos kérdések az elmúlt években.

A számok nemcsak, hogy rendkívül alacsonyak, de még csökkenést is kimutattak 2015-ről 2016-ra, pedig utóbbi volt a legmelegebb év az emberiség történelmében. Míg tavaly előtt a csatornák összesen 146 percet szentelek az éghajlatváltozásnak, tavaly már csak 50-et. Ez a mérés kezdete óta majdnem a legalacsonyabb érték. Nem meglepő tehát, hogy sokan alulsúlyozzák a probléma fontosságát (jobb esetben, rosszabb esetben a létezését is tagadják) az USA-ban, hiszen a tévéből alig-alig értesülnek róla, mi ez az egész, írta az index.hu.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.