Középső-Ferencvárosban megötszöröződött a zöld terület

Az elmúlt években Budapesten zajló zöld fejlesztések fele a Középső-Ferencvárosban valósult meg – mondta Gegesy Ferenc, Ferencváros polgármestere csütörtökön Budapesten, a SEM IX Városfejlesztő Zrt. és a Ferencvárosi Önkormányzat közös rendezvényén.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében a SEM IX ismerteti: miközben Budapest területén folyamatosan csökken a zöld terület aránya, a Középső-Ferencvárosban szinte ötszörösére növekedett az elmúlt években.
Jordán Péter, a SEM IX Zrt. elnök-vezérigazgatója  tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban a Középső-Ferencvárosban összesen 122.293 négyzetméter zöld terület jött létre. Hozzátette: a munkálatokat nagyban segítette, hogy a rehabilitáció alá eső lakások nagy része önkormányzati tulajdonban volt, egyes tömbök lebontását követően egybefüggő zöld területeket alakíthattak ki.
A Középső-Ferencváros zöld fejlesztéseinek sajátossága, hogy a közparkok és a közterek fejlesztésén túl figyelmet fordítanak a zárt belső kertek zöldítésére, amely a lakóközösségek számára jelent életminőségi javulást, egyben segíti a környezetért való felelősségvállalás kialakulását.
A városfejlesztő cég hangsúlyozza: minél nagyobb a zöld területek aránya, annál jelentősebb szerepe van az ökológiai egyensúly fenntartásában, a biológiai sokféleség megőrzésében és a rekreációs kínálat megteremtésében.
Sersliné Kócsi Margit főépítész a rendezvényen emlékeztetett arra, hogy az Integrált Városfejlesztési Stratégiában elsődleges szempont a zöld fejlesztések folytatása.

Ajánlott tartalom

Az a feladatunk, hogy megőrizzük a Földet a jövő generációinak

Fontos, hogy a fenntarthatósággal foglalkozzunk, és létrejöjjön egy közös tudás, amely segíthet abban, hogy élhetővé tudjuk tenni a világot a jövőben is, és a gyermekeink és unokáink is élvezhessék a bolygó adottságait - hangsúlyozta ki Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó szerdán Szabadkán, ahol előadást tartott a Fenntarthatósági Témahét keretében.