Magyar tervező nyert a vízvédelmi pályázaton

Szigethy Eszter magyar tervező nyerte a Cseppről cseppre – A jövő, amit akarunk verseny ifjúsági díját a Mentsük meg a földlakókat című pályázatával.

A felhívásban a pályázóknak olyan újsághirdetést kellett készíteniük, amely másokat is arra ösztönöz, hogy megőrizzék a vizet a jövő generációi számára. Szigethy Eszter pályaművét a következő szavakkal mutatta be: “A víz a mi bárkánk, mert nélküle nem tudnánk létezni. Ezért meg kell mentenünk életünk legfontosabb lételemét.” A nyertes pályamű hivatalos közszolgálati közleményként jelenik majd meg a főbb európai nyomtatott és elektronikus sajtóban – közölte az Egyesült Nemzetek Szervezete Információs Szolgálat az MTI-vel. A pályázatra – amelyet december 10-én hirdetett meg az ENSZ Regionális Információs Központja együttműködésben az ENSZ Környezetvédelmi Programjával és az Európai Információs Központokkal – 45 országból 3500 pályamű érkezett. A nyertest kiválasztó Omar Vulpinari szerint a magyar tervező a koncepciónak és a kivitelezésnek köszönhetően nyerte el az első díjat. “Remek munkát végzett a téma összetettségének bemutatásával. A kompozíció egyetlen egy vízcseppet ábrázol sokféle földlakó gyűrűjében, és érezteti a szégyent és a felelősséget, amelyet a vállunkon cipelünk… A pályamű kivitelezése kiváló minőségű” – indokolta a döntést Vulpinari. A fődíjat a dán trónörökös adja át a környezetvédelmi világnapon Koppenhágában. Az ifjúsági díjat – amelyet a Benetton Csoport kommunikációs kutató központja ajánlott fel – 25 éves vagy annál fiatalabb pályázóknak ítélik oda.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.