Befejezte új papírhulladék-feldolgozó csarnokának építését az SCH-Ózon Kft.

Megépült az új papírhulladék-feldolgozó

Befejezte új papírhulladék-feldolgozó csarnokának építését az SCH-Ózon Kft.

A Maglódon közel 180 millió forintból létrehozott, több mint ezer négyzetméteres hulladékgyűjtő csarnok és a hozzá tartozó iroda beruházását az Európai Unió 62 millió forinttal támogatta. A vállalat a 120 ezer tonnára növelt kapacitásával a papírbegyűjtési ágazat meghatározó szereplőjévé vált. Befejeződött az új papírhulladék-feldolgozó üzem és irodaház építése az SCH-Ózon Kft. maglódi telephelyén. A közel 180 millió forintos telephelyfejlesztést az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió az Európai Regionális Fejlesztési Alapon keresztül 62 millió forinttal támogatta.

A több mint ezer négyzetméteres csarnok és irodaház a korábbi feldolgozó helyén épült. Az új üzemcsarnok is hozzájárul ahhoz, hogy a vállalat az eddigi teljes, 80 ezer tonnás éves feldolgozási kapacitását 120 ezer tonnára bővíthesse. A nagyobb befogadóképesség több munkaerőt is igényelt, így az alkalmazottak száma jelentősen emelkedett. A cég a fizikai dolgozók mellett a szellemi foglalkoztatottak számát is növelte, amellyel szélesíteni tudta hulladék-begyűjtési területét. A cég forgalma 2010-ben elérte a 3,3 milliárd forintot, az elmúlt években eszközállományuk egymilliárd forint fölé nőtt. Tavaly a vállalkozás értékesítésének nettó árbevétele több mint 20 százalékkal emelkedett az előző évhez képest, így meghaladta a 4 milliárd forintot.

Ajánlott tartalom

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.