Mézes maszkok mindenkinek

A méhek ajándékának hála bőrünket könnyedén és alaposan ápolhatjuk otthon, kozmetikus segítsége nélkül.

A méz természetes nedvesítőszer, mely hidratálja és hihetetlenül simává teszi a fáradt bőrt is.
Maszkok fontos részt képeznek a bőrápolási rutinban, mert mély tisztítják a bőrt és eltávolítják az elhalt sejteket.

Elég hetente egyszer maszkot kenni magunkra, de nem árt a rendszeresség sem. Hetente néhány percet vesz igénybe a folyamat, az eredmény pedig a tiszta, egészséges bőr.
A maszkok alkalmazása esetén fontos, hogy kerüljük ki a szem környékét, mert azon a környéken igen érzékeny a bőr. Amennyiben lehetséges, használjunk helyi és szerves összetevőket.

Normál bőr esetén a méz mesés eredményeket produkál. Helyezzünk egy darab ruhát meleg vízbe, és nedvesítsük be az arcunkat és a nyakunkat. Kenjük fel a mézet, és hagyjuk a bőrünkön kb. 15-30 percig. Öblítsük le langyos vízzel, majd mossunk arcot hideg vízzel. Ha hetente egyszer használjuk, bőrünk puha és ragyogó lesz.
Száraz bőrtípusra jobb, ha a mézet a zabbal, joghurttal és őrölt mandulával keverjük. Vigyük fel a bőrre, hagyjuk rajta 5 percig, majd mossuk le langyos vízzel.

*Keverjünk össze 1 evőkanál mézet 1 tojássárgájával, ½ teáskanál mandulaolajjal és 1 evőkanál joghurttal. A méz kisimítja, a tojás-és a mandulaolaj hidratálja, és joghurt finomítja és feszesebbé teszi a bőrt. Vigyük fel az arcunkra, hagyjuk rajta öt percig, és mossuk le langyos vízzel.
A joghurt tejsavtartalmának köszönhetően krémes alapot ad a maszknak. Ezenkívül csökkenti a baktériumokat a bőrön.

*A másik variáció az, hogy összekeverünk 2 evőkanál mézet 2 evőkanál mandula olajjal, 5 csepp rózsa illóolajjal, valamint 1 csepp E-vitamin olajjal. Masszírozzuk be megtisztított arcunkba és nyakunkba. Pihenjünk 15 percig, majd öblítsük le langyos vízzel.

*Zsíros bőr esetén keverjük össze ½ csésze finom zablisztet annyi mézzel, amennyiből egy massza lesz. Öntsünk hozzá kevés rózsavizet, ha túl tömény. Tisztítsuk meg az arcunkat és vigyük fel a maszkot. Pihenjünk vele körülbelül 30 percig, majd távolítsuk el langyos vízzel és egy puha ruhával.

Ajánlott tartalom

Fát ültettek a ferencvárosi labdarúgók a Budakeszi Vadasparkban

Környezetvédelmi akció keretében fa- és cserjeültetésen vettek részt csütörtökön a Ferencváros labdarúgói - Botka Endre, Dibusz Dénes és Varga Barnabás -, a klub utánpótláskorú játékosai, illetve a kezdeményező cég több képviselője a Budakeszi Vadasparkban.