Milyen időjárás várható a Szigeten?

Hétfőn, a mínusz egyedik nappal indul a Sziget Fesztivál. Milyen idő várható?

Hidegfronttal kezdődik Közép-Európa egyik legrangosabb fesztiválja, a Sziget Fesztivál, lassú melegedésre csak a hét második felében számíthatunk. Jó hír, hogy eső és zivatar a mínusz egyedik napot követően már nem valószínű.
Hétfőn (-1. nap) délután északnyugat felől hidegfront éri el hazánkat, melyet feltámadó szél, zápor és akár heves zivatar is kísérhet. A hidegfront érkezése előtt a kora délutáni órákban még 31-32 fokig emelkedik a hőmérséklet, a hideg levegő érkeztével hajnalra azonban 14-15 fokig hűl majd a levegő. Szeles és hűvös idő lesz jellemző a keddre (0. nap), a hidegfront után élénk, olykor erős északnyugati széllökések tartják majd hűvösen a levegőt, a délutáni 23-24 fokról másnap hajnalig 10-11 fokig is hűlhet a levegő. Érdemes lesz tehát pulóvert is vinni magunkkal. A legfrissebb előrejelzések szerint a szerda (1. nap) lesz a leghűvösebb. Az ismét megerősödő szélben napközben csak 22 fokig melegszik a levegő, majd éjjel fokozatosan gyengül a szél, és hajnalig akár 9-10 fokig is csökkenhet a levegő hőmérséklete. Ismét a pulóvert, illetve a széldzsekit tudjuk ajánlani! Csütörtöktől lassú melegedés kezdődik, napról napra emelkedni fognak majd a hőmérsékletek.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.