Mozizz a természetvédelemért!

Jótékonysági vetítésre invitál a WWF Magyarország és a Mozinet, amelyen A messzi dél vadjai (12) című lélegzetelállító filmet mutatjuk be. Minden eladott jegy árának 50 %-a a szervezet természetvédelmi munkáját támogatja.

A messzi dél vadjai különleges világba kalauzol el minket, ahol a világtól egy gáttal elzárt közösség a természettel összhangban, ugyanakkor az elemek pusztító erejének kiszolgáltatottan éli mindennapjait. A többszörösen díjnyertes, amatőr szereplők közreműködésével készült alkotás nézők millióit ejtette már rabul, az élménynek pedig végre a hazai közönség is részese lehet. A film valósághűen mutatja be a természethez közeli élet megható mozzanatait, különös tekintettel a nem mindennapi közösséget körülvevő értékek tiszteletére és szeretetére. A cselekmény középpontjában a természet erőivel és a civilizáció vívmányaival folytatott küzdelem áll a túlélésért. „A felelősség, hogy megóvjuk a Földet és csökkentsük a bolygóra nehezedő, folyamatosan növekvő terheket, a miénk. A film kiválóan mutatja be az emberiség egyik fő feladatát: tiszteljük a természet felbecsülhetetlen és pótolhatatlan értékeit, valamint tanuljunk meg összhangban élni velük. Ajánljuk a filmet mindazoknak, akik magukénak érzik ezeket a célokat.” – mondta el Molnár-Baji Éva, a WWF Magyarország PR menedzsere.

A WWF Magyarország és a Mozinet 2013. január 9-én 19:00-kor nyilvános jótékonysági vetítést szervez az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az eladott jegyekből származó bevétel fele a szervezet Hiúz Fajvédelmi Programját támogatja. A messzi dél vadjai a Sundance Filmfesztivál fődíja és operatőri díja, valamint a Cannes-i Filmfesztivál négy elismerése (FIPRESCI-díj, Arany Kamera-díj, Az Ökumenikus Zsűri Különdíja, Fiatal Tekintetek Díja) után a kritikusok szerint komoly esélyekkel indul az Oscarért is. A film országos bemutatója január 10-én lesz: Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínház mellett a Mammut, az Allee, a Művész, a Puskin és a Toldi is vetíti majd, de látható lesz Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden, Szolnokon, Kaposváron, Sopronban, Egerben és számos más településen is.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.