Munkácson megnyílt Kárpátalja első kutyamenhelye

Munkácson megnyitották Kárpátalja első állatmenhelyét, ahol a városban és környékén befogott kóbor kutyákat helyezik el szakszerű felügyelet mellett.

A kutyaotthont az egykori katonai lőtér területén alakították ki. A menhely ketreceiben egyelőre 70 kutyát tudnak elhelyezni igen jó körülmények között – adta hírül hétfőn az ungvári ua-reporter.com internetes hírportál.
A honlap szerint a négylábúak a menhelyen szakszerű állatorvosi ellátásban részesülnek. Az állatotthon fenntartói várják azokat az érdeklődőket, akik szeretnének kutyát befogadni.
A portál egyúttal bírálja Ungvár önkormányzatát, amely szerinte nem tesz semmit a kárpátaljai megyeszékhely utcáit és tereit ellepő kóbor kutyák civilizált elhelyezése érdekében, ehelyett – jobb híján – az állatok kilövésével és méreggel történő irtásával igyekszik megoldani a problémát.

Ajánlott tartalom

Még nem késő megmenteni a nyugat-antarktiszi jégtakarót egy tanulmány szerint

Egy új kutatás szerint megelőzhető a nyugat-antarktiszi jégtakaró összeomlása a Ross-tenger térségében, ha sikerül betartani a globális üvegházhatású gázkibocsátás korlátozását.