©Solar Promotion It continues: Next The smarter E Europe is taking place from May 7 - 9 2025.

Nagy léptékekben halad előre a megújuló energia

Hírességek, köztük Cate Blanchett is tiszteletét tette a The smarter E Europe energiaipari fórumon.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Ismét rekordot döntött Európa legnagyobb energiaipari fóruma, a június közepén, Németországban megtartott The smarter E Europe – olvasható a rendező oldalán. A 19 kiállítócsarnokban és a 206 000 négyzetméteres szabadtéri területen 55 országból 3 008 kiállító mutatta be legújabb termékeit és megoldásait, a rendezvényen emellett előadásokat és egyéb rendezvényeket is tartottak. Az eseményre 176 ország mintegy 110 000 ipari szakembere látogatott ki. A The smarter E Europe 2025. május 7-9. között tér majd vissza Münchenbe.

A konferencia üzenete egyértelmű: egyre nagyobb az igény a megújuló energiára, a szükséges technológiák pedig immár elérhetőek a piacon. Az idei rendezvényen ezúttal az intelligens, ágazatközi hálózatépítésen; az energiainfrastruktúra fokozódó digitalizáláson és rugalmasságon; a megújuló energiák és az elektromobilitás dinamikus globális piaci felfutásán, valamint az akkumulátoros elektromos tárolórendszerek fellendülésén volt a hangsúly.

A kiállításon tett látogatása során Stefan Wenzel, a német Szövetségi Gazdasági és Éghajlatügyi Minisztérium parlamenti államtitkára ígéretet tett minisztériuma folyamatos támogatására. „A fotovoltaikus, akkumulátoros és tároló termékeket, valamint a kombinált digitális megoldásokat bemutató kiállítók szemléletesen bizonyították, hogy már most is rendelkezünk a 100 százalékban megújuló energiaellátás technológiájával, és hogy ez pénzügyileg is megvalósítható” – nyilatkozta. Mint hozzátette, a kormányzat megteremti a szükséges feltételeket ahhoz, hogy felgyorsítsa e technológiák fejlesztését és piaci bevezetését.

Az eseményen számos híresség, köztük egy hollywoodi sztár is tiszteletét tette. Cate Blanchett Oscar-díjas, klímaaktivista színésznő a portugál közműszolgáltató vállalat, az EDP által szervezett We Choose Earth Tour 2024 programon vett részt.

Az a tény, hogy a kiállítók és a látogatók számát tekintve ismét megdöntöttük saját rekordjainkat, egyértelműen jelzi, hogy az energetikai átállás az elmúlt években jelentős lendületet vett, és ez a tendencia folytatódik – mondta Markus Elsässer, a Solar Promotion GmbH vezérigazgatója és a The smarter E Europe szervezője. Mint hozzátette, a müncheni The smarter E Europe ismét jelentős platformot teremtett a tehetségek, innovátorok és vállalkozók összefogására.

Ajánlott tartalom

EM: hétfőtől kétfokú eljárás segíthet a környezetvédelmi hatósági ügyekben

A kormány célja Magyarország természeti értékeinek, erőforrásainak megóvása, továbbá a gazdaság zöldítése és körforgásos működésének erősítése; a magyar emberek egészségének és a környezet védelmének további erősítése érdekében július elsejétől ismét van lehetőség kétfokú eljárásra a környezetvédelmi hatósági ügyekben - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) hétfőn.