Napelem: milyen energiatárolót válasszak?

A kínai SolaX Power legújabb fejlesztése hatékony energiatárolást ígér.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A kínai SolaX Power két olyan integrált energiatároló családot fejlesztett ki, amelyek állítólag akár 200 százalékos fotovoltaikus túlméretezést is támogatnak – számol be a PV Magazine. A cég által bemutatott X1-IES sorozat négy modellt tartalmaz, 3 és 8 kilowatt közötti névleges kimeneti teljesítménnyel; míg az X3-IES sorozat öt terméket, 5 és 15 kilwowatt közötti névleges kimeneti teljesítménnyel. A vállalat szerint a napelemekhez csatlakoztatható rendszerek 200 százalékos túlméretezés mellett maximum 20 amper egyenáram bemenetet támogatnak. „Ez a figyelemre méltó képesség biztosítja, hogy a rendszer csúcshatékonysággal működjön, ami nagyobb hozamot és fenntarthatóbb energiatermelést eredményez” – olvasható a SolaX Power közleményében. Valamennyi rendszer 5,1 kilowattórás névleges kapacitású lítium-ion akkumulátorokat használ. Az X1-IES sorozat 1-4 energiatárolóval rendelkező modelleket tartalmaz, amelyek kapacitása 5,1 kilowattórától 20,4-ig terjed. Az X3-IES sorozat 2-6 akkumulátoros, ezek kapacitása 10,2 és 30,7 kilowattóra közötti.

A cég szerint kevesebb mint 10 milliszekundumos átkapcsolási idővel a hálózatról a tartalék energiára való átállás gyakorlatilag azonnali. A rendszer akár 10 másodpercig is képes kezelni a 200 százalékos vészhelyzeti áramellátás túlterhelését, és 50 amper töltési/kisütési sebességgel büszkélkedhet. Valamennyi rendszer működési hőmérséklete mínusz 30 Celsius-foktól plusz 53-ig terjed. A felhasználóknak lehetőségük van olyan biztonsági funkciók integrálására, mint az AFCI (Arc Fault Circuit Interrupter) és a gyors kikapcsolás. Mindegyik modellt II. típusú túlfeszültség-védelmi eszközökkel (SPD) látják el mind a váltakozó-, mind az egyenáramú oldalon.

Az X1/X3-IES mesterséges intelligencia által vezérelt funkciókkal működik. A Smart Schedule, az intelligens terheléskezelés és a Smart Scene lehetővé teszik a vezérlést és a testreszabást, biztosítva az energia hatékony elosztását és felhasználását a felhasználói preferenciáknak és igényeknek megfelelően.

Ajánlott tartalom

Brüsszeli döntés: kötelezővé tették a napelemek telepítését az épületekre

Az Európai Parlament jelentős lépést tett az energiahatékonyság és a zöld átmenet felé, elfogadva az uniós napenergia-szabványt.