Ne csomagolj idén sem

A Greenpeace tavaly kezdte el a Ne csomagolj! mozgalmat, mely a karácsonyi csomagolópapír haszontalan és pazarló mivoltára hívta fel a figyelmet.

Évente 100 000 tonna karácsonyi csomagolópapír fogy Európában, mely közel 600 000 fa kivágását jelenti. Ez pontosan 1,2 milliárd m2 papír. Ezzel akár két és félszer be lehetne borítani Budapestet …és mindezt csupán azért, hogy ajándékaink pár percig gyönyörű csomagolópapírban pompázzanak – majd a papírok egyetlen mozdulattal kerülnek a szemetesbe. „Legyen ezentúl más a karácsony! Álljunk máshogy a dolgokhoz.” – áll a mozgalom középpontjában. A kezdeményezés tavaly indult és tíz nap alatt több százezer emberhez jutott el. Idén a „ Ne csomagolj” – melynek jelképe a zöld szalag lett- tovább folytatódik. Kösd át ajándékodat te is egy szimbolikus zöld szalaggal, vagy akár viselheted is a csuklódra kötve. Ezzel fejezheted ki, hogy te nem csomagolsz papírba karácsonykor, így járulva hozzá a fák, a természet megmentéséhez. Kövessétek a Ne csomagolj kezdeményezést a facebook-on és a twitteren, hogy naponta értesüljetek róla, hányan csatlakoznak a mozgalomhoz és ki milyen alternatív ötlettel rukkol elő. Ajándékozzuk meg mi is a természetet! Hiszen léteznek olyan megoldások, melyekkel nem kell újabb fák százezreit kivágni. A meglepetés ettől még lehet meglepetés. Csak rajtunk áll, hogyan csomagoljuk.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.