Nem eladó a zempléni víz

Vonzó befektetési cél lett a sátoraljaújhelyi Zemplén Vízmű Kft. néhány vízügyi társaságnak, főleg azért, mert az ország legtisztább ivóvize található az itteni vízbázison, gyakorlatilag kezelés nélkül jut el a víz a fogyasztóhoz, a társaság azonban nem eladó – írta az Észak-Magyarország szerdán.

Az 51 zempléni önkormányzat tulajdonában lévő társaság a legalacsonyabb áron biztosítja a szolgáltatást a Dunától keletre, a cégben legmagasabb, meghatározó tulajdoni hányaddal rendelkező Sátoraljaújhely és Sárospatak polgármestere szerint a bor mellett manapság Zemplénben a víz az, ami érték. Ebben a szegény régióban létfontosságú, hogy ilyen olcsón tudják adni a vizet az itt élőknek – olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilapban. A két városvezető elmondta: a Zemplén Vízmű Kft. és a zempléni víz nem eladó, ugyanakkor szakmai együttműködésre, közös pályázatok elkészítésére mód nyílhat, hiszen a zempléni vízbázis 700 ezer ember egészséges ivóvízzel való ellátására alkalmas.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.