Nemzetközi fotókiállítás a globális felmelegedés hatásairól Győrben

A globális felmelegedés változatos hatásait bemutató nemzetközi fotókiállítás nyílik szerdán Győrben a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán.

A külföldi alkotók fotói a világ különleges természeti szépségeit tárják az érdeklődők elé Kanadától Tanzániáig, Grönlandtól Peruig, és képet adnak azokról a kedvezőtlen folyamatokról, amelyeket az éghajlatváltozás generál – mondta a kiállítást rendező Reflex Környezetvédelmi Egyesület programvezetője az MTI-nek. A külföldi alkotók színes fotói megörökítik az erdőirtást a perui Andokban, az elsivatagosodás egyértelmű jeleit Mexikóban, a pusztító bozóttüzeket Dél-Afrikában, az esővízgyűjtést Malin – sorolta Lajtmann Csaba. Fotók őrzik a grönlandi Helheim-gleccser eltűnő olvadékvizét és Tanzánia múló szépségét, a Kilimandzsáró havát, amely Ernest Hemingwayt is foglyul ejtette – idézte fel a programvezető. A különleges fotóanyagot a Reflex szlovákiai partnerszervezete állította össze. A magyarországi kiállítás-sorozat első helyszíne Győr, ahol január 4-ig látható a tárlat. A vándorkiállítást a tervek szerint jövőre Nyíregyházán és Veszprémben is bemutatják.

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.