Nyárias meleg a 2011/2012-es tanév első napján

“Itt van az ősz, itt van újra” – szeptember 1-jét írunk, elkezdődik a meteorológiai ősz, és a tanév is, újra becsöngetnek.

Mindehhez az időjárás nem alkalmazkodott, ugyanis a  nap folyamán az iskolába igyekvő diákokat nyárias időjárás fogadta.  Délutántól kezdődően nyugat felől már egy közeledő gyenge hidegfront hatására – amely a következő napok időjárására továbbra sem lesz lényeges hatással – nyugat felől már többször erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte nyugaton, valamint az Északi-középhegység térségében, estétől máshol is kialakulhatnak záporok, zivatarok.  A folytatásban is marad egyelőre a nyárias időjárás, sőt a hét végén, jövő hét legelején kissé még tovább is erősödik a nappali felmelegedés. Az ősz tehát még várat magára.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.