Ózd mellett épül az igazi Hobbitfalva

Dombház Üdülőpark és Öko-turisztikai Központ néven épül Csokvaomány település mellett a különleges lakópark, mely a Gyűrűk Ura díszleteit idézi.

Különlegesnek számító dombházak épülnek a festői háttérrel megáldott falu, Csokvaomány határában. Noha a turisztikai célokat szolgáló épületek küllemét nem a filmtrilógia ihlette, mégis leginkább erre emlékeztetnek a látványtervek képei.

Az épületkomplexum a modern építészeti megoldások, a hagyományos háztáji életforma és a környezettudatos gondolkodás ötvözete, ahol a vendégek megtapasztalhatják az önellátás kihívásait. Csak a víz érkezik közműszolgáltatótól, a fűtéshez, energiaellátáshoz szükséges erőforrásokat biogázzal működő erőműből nyerik. Az építkezés során csak természetes anyagok kerülnek felhasználásra, a jellegzetes kialakításnak köszönhetően pedig a dombházak nyáron nem melegszenek fel, így a klimatizálás is megoldott.

forrás: boon.hu

Ajánlott tartalom

Harmadik-negyedik helyet foglaljuk el a dízel és benzin árakkal a környező országhoz képest

Elérhetőek a hazai és régiós üzemanyagár-információk a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) honlapján, a hazai dízel és benzin ára a harmadik-negyedik helyen van a környező országok között - hívta fel a figyelmet a szervezet pénteken.