Pedálozz a vacsorádért!

Ha valaki elegendő áramot termel az áramfejlesztő biciklin, ingyen vacsorát kap – hirdeti egy koppenhágai hotel.

“Bárki, aki 10 wattórányi vagy még több áramot fejleszt a hotel számára, helyi termékekből készített ajándékvacsorát kap cserébe. Ezzel nemcsak arra bátorítjuk vendégeinket, hogy legyenek fittek, hanem arra is, hogy csökkentsék karbon-lábnyomukat és spóroljanak az árammal és a pénzzel” – olvasható a Crowne Plaza Copenhagen Tower közleményében.

A 366 szobás hotel két áramfejlesztő biciklit állított fel, az akció április 19-én indul. A vendégek júniustól a szálloda napelemeivel is versenyre kelhetnek, ki tud több áramot termelni.
Frederikke Tommergaard, a hotel szóvivője hangsúlyozta, hogy a lehetőség csak a szálloda vendégei előtt nyitott, járókelők nem ugorhatnak be tekerni és enni egyet. A szabadon választott fogás értéke hozzávetőleg 240 dán korona (8500 forint).
A tervek szerint a szálloda egy évig teszteli a bringákat, és ha az ötlet bevált, más Crowne Plaza hotelekre is kiterjesztik a rendszert.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.