Plug-in hibridet házilag

Az egyik amerikai egyetem professzora, dr. Charles Perry olyan átépítő készleten dolgozik, amelynek segítségével bármely autó átalakítható plug-in hibriddé.

Perry és csapata egy 1994-es Honda Accordon teszteli a megoldást, céljuk, hogy minél kevesebb komoly változtatást kelljen végrehajtani az autón, írja a totalcar.hu. Az Accord hátsó kerekeihez elektromotorokat, a csomagtérbe pedig lítium-ionos akkumulátort helyeztek. A villanymotorok segítségével a kutatást vezető professzor szerint akár 50-100 százalékos hatótáv-növekedés is elérhető – 65 km/h-s haladás mellett. A kutatócsoport az eredményekkel ugyan elégedett, mégis nehézségekkel kellett szembesülniük: a koncepció sorozatgyártásba viteléhez sok pénzre lenne szükségük, de mivel a megoldás még csak kísérleti körülmények között bizonyított, a befektetők nem hemzsegnek. Ha végül sikerül piacra dobni az átépítő szettet, az nagyjából 3000 dollárba (660 ezer forintba) kerülhet.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.