Rekorder szélerőművet terveznek Maine-ben

Az amerikai First Wind Energy leányvállalatán, a Blue Sky West-en keresztül egy olyan szélpark megépítésének tervét javasolja, amely, ha megvalósul, a New England-i terület legnagyobb szélgyára lehet.

A 62 turbinával és 186 MW összkapacitással tervezett rekord szélpark építése 2014-ben kezdődnének Maine államban és egy évre rá helyeznék működésbe 400 millió dolláros költségvetéssel. A terv több települést is érintene, köztük Binghamet, Mayfield Townshipet és Kingsbury Plantationt. A széltornyok mellett felszerelnének 10 meteorológiai tornyot, egy hálózati alállomást, valamint egy magas feszültségű átjátszó vonalat. A tervről július 22-én már nyilvános vitát rendeztek a Maine állami könyezetvédelmi hivatal szervezésében és ősszel újabb meghallgatást terveznek az ügyben, íra az energiacentrum.com.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.