Székelyudvarhely csatlakozott Az újrahasznosítás városa elnevezésű programhoz

Csatlakozott az Újrahasznosítás Városa nevű versenyhez Székelyudvarhely. Az újrahasznosítás csatája 2014. január 1-től június 30-ig tart.

A résztvevő polgármesteri hivatalok több fronton szállnak versenybe: a csomagolóanyag-hulladékok szelektív gyűjtési szolgáltatásának minősége, a lakosság tudatosításában és mozgósításában alkalmazott legjobb kommunikációs eszközök, végül a legnagyobb mennyiségű csomagolóanyag-hulladék összegyűjtése. A hat hónap végén a győztes elnyeri Az újrahasznosítás városa címet és a főnyereményt: egy wi-fi öko zónát – egy újszerű, 100%-osan öko, internetre való szabad belépést biztosító felületet, amelynek értéke 12 ezer euró. Székelyudvarhely 31 megyei jogú várossal egyetemben vállalta a megmérettetést. A versenybe benevezett 32 városban több mint 4 millió lakosnak van hozzáférése a csomagolóanyag-hulladék szelektív gyűjtéséhez. A program keretében jelenleg a csomagolóanyag-hulladék szelektív gyűjtésére 78 konténert bocsátottak a lakók rendelkezésére.

forrás: erdely.ma

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.