Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. által 2006-ban létrehozott Hulladékból Termék című környezetvédelmi szemléletformáló kiállítás 2010. szeptember 9. – október 25. között az esztergomi Duna Múzeumban lesz látható (Esztergom, Kölcsey u. 2.).

Szemléletformálás Esztergomban

Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. által 2006-ban létrehozott Hulladékból Termék című környezetvédelmi szemléletformáló kiállítás 2010. szeptember 9. – október 25. között az esztergomi Duna Múzeumban lesz látható (Esztergom, Kölcsey u. 2.).

A kiállítás megrendezése során együttműködünk a kiállításnak helyet adó Duna Múzeummal, az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft.-vel, az Eszköz Kft.-vel, valamint az Esztergomi Környezetkultúra Egyesülettel.

A minden érdeklődő számára ingyenes kiállítás a hét minden napján – kivéve kedd /szünnap/ 9.00 – 17.00 óra között várja a helyi és környékbeli érdeklődőket, a gyerekeket, fiatalokat, vállalkozókat. 

Ünnepélyes megnyitó 2010. szeptember 9-én, délután 15.00 órakor!
A kiállítást megnyitja: Meggyes Tamás polgármester

A megnyitó után rövid előadások hangzanak el a környezetvédelem és a hulladékgazdálkodás általános és helyi kérdéseiről. Az érdeklődők Reök Cecilia ruhatervező szelektíven gyűjtött hulladékokból készített, hétköznapi viseletre is alkalmas kollekcióját is megtekinthetik. A megnyitó után Fair Trade kávézó, büfé várja a megnyitó résztvevőit!

Kiállításunkat nem véletlenül kötjük össze a tanév kezdetével: a lakosság, főleg a diákok, fiatalok körében kívánjuk népszerűsíteni a szelektív hulladékgyűjtést és az Esztergom városában és környékén is meglévő természeti értékek tiszteletét, valamint segítséget kívánunk nyújtani a környezetvédelmi szemléletformáló oktató-nevelő munkához is.  
Ezért is meg vagyunk győződve arról, hogy a most és itt nyíló kiállításunk számára nemcsak megfelelő időpontot, de méltó helyszínt is találtunk kiállításunk üzenetének célba juttatásához.

Célunk, hogy szemléletesen, szó szerint kézzel fogható módon bemutassuk a szelektív hulladékgyűjtés értelmét és eredményét, hiszen több mint 100 hazai cég másodnyersanyagból, azaz hulladékból készült termékein keresztül a látogatók megismerhetik a magyarországi újrahasznosítás lehetőségeit és ipari hátterét, s azt, hogy a hulladék érték!

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.