Szolár CarPort, a napelemes gépkocsibeálló

A szolár CarPorttal ötszörösen profitálhat: gépjárművét védi a környezeti hatásoktól, napelemmel saját áramot termel, pénzt spórol és kereshet, növeli ingatlana értékét. +1: 100% környezetbarát módon utazhat ingyen, ha elektromos autóját napelemből nyert árammal tölti.

2013. 05. 03-án Magyarországon elsőként adtak át napelemes gépkocsibeállót az  SWR Bauconsulting Kft. tervezésében és kivitelezésében. Dr. Nagy Gábor Tamás, Budapest I. kerületének polgármestere, dr. Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok tornász, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke és Kozmann György világbajnok kenus hívták fel a figyelmet a megújuló energia fontosságára, amely a lakosság körében is elérhetővé válik a szolár carporttal és napelemes rendszerekkel. A parkolóban 1 db egyes beálló és 2 db kettes gépkocsibeálló látható, amelyek az SWR Group budapesti irodájának elektromos áram ellátását biztosítják. A szerkezetek földmunkát nem igényelnek, mert előre elkészített beton alapokon állnak, a napelemek alatt pedig fa vagy fémszerkezet található, amely a megrendelők ízlésének megfelelően rendelhető.

A szolár CarPort egy olyan gépjárműbeálló hely, amelynek szolár panelekkel borított tetőszerkezete napenergiából elektromos áramot állít elő. A megtermelt áramot egy fotovoltaikus Ad-Vesz megoldással lehet a villamos hálózatba csatlakoztatni és egy mérőóra segítségével figyelemmel kísérheti a megtermelt áram mennyiségét.

A napelemmel felszerelt tetőjével, szolár CarPort-tal és kerti pavilonjával saját energiatermelő „kiserőműve” lehet. 14 szolárpanel elegendő egy egyállású szolár CarPort teljes befedéséhez, amely 14 X 250 W = 3,5 kW teljesítményre képes. Az áramtermelés elérheti, akár a 4000 kWh/évet, ami közel 200.000 Ft megtakarítást jelenthet egy négytagú családnak. Ha a napelemes rendszer több áramot termel, mint amennyit Ön felhasznál, a hálózatra való visszatáplálással pénzt is kereshet.

A szolár CarPortok száma természetesen növelhető, így a teljesítmény is ennek arányában nő. A szolár CarPort önmagában is jó befektetés, de igény szerint elláthatóak AC/DC (lassú és gyors) töltőegységgel, és alkalmassá tehetők elektromos autók, pl. golfautók és hybrid autók „megtankolására”. 20 m2–es CarPort által töltött elektromos autójával évente 10.000 km-t tehet meg ingyen, zöld energia felhasználásával.

Együttműködő szakmai partnerünk az ABB. A szolár CarPort-ok AC/DC töltőegységgel való kiegészítésére az ABB cég termékpalettájában megtalálhatók a lakossági és üzleti használatra kifejlesztett egyenáramú gyorstöltők, váltóáramú normál töltőoszlopok, és kapcsolódó szolgáltatásként a töltőállomások hálózati üzemeltetésére szolgáló integrált fizetési, távfelügyeleti szoftver megoldások.

Szolár CarPort előnyök:
• Saját zöld áram a saját tetőmön
• Pénzt termel, nagymértékben csökkenthető a villamos-energia költség
• Elektromos töltővel felszerelhető elektromos és hybrid autók töltéséhez
• A fenntarthatóság fontossága a cégek marketing erejét növeli
• Nem építési engedély köteles
• Az ingatlan értéknövelője
• Reprezentatív autóbeálló egy, kettő vagy több gépjármű részére
• Védelmet nyújt az eső, hó, jégeső és az erős napsugárzás ellen

A környezettudatos és ezért aktívan tevő épület-tulajdonosok számára fontos, hogy a napelemes CarPort a ház és a kert dizájnhoz illeszkedjen. A szolár CarPort különböző anyagokból, fa és fémszerkezetből áll, méretei is a vevő igényeihez igazodnak aszerint, hogy hány gépjármű parkolásához építik. A magánszemélyek részére egy vagy kettő, a vállalkozások számára több férőhelyes beállók is rendelhetőek az irodához, a telephelyre és a vevőparkolókba. A környezetbarát „imázs” és az innovatív megoldások elemei egyaránt felfedezhetőek lesznek gépjárműbeállójánál.

Ajánlott tartalom

Az Egyesült Királyságban kevesebb elektromos autó fogyott a tavalyihoz képest

Az Egyesült Királyságban 59 467 autót gyártottak márciusban, 27,1 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál. Tavaly augusztus óta először jegyeztek fel éves csökkenést - derült ki a brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) honlapjára csütörtökön felkerült statisztikából.