Ha épp nincs kedved a szupermarketben sorban állni, de szeretnél egy ízletes és gyors levest elkészíteni otthon, (és fellelhető némi fagyasztott zöldség a mélyhűtőben, vagy a közelben van egy kis zöldséges bolt), akkor itt egy remek tipp.
A treehugger.com tavaszi zöldséges-citromos „találmányához” a következők szükségesek:
15 milliliter olivaolaj
2 vékonyra szeletelt sárgarépa
1 zellerszár
Zöldségleves alap
Rizs
Egy fél citrom leve
Fél fej kínai kel felvágva
Só
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olivaolajat, majd pirítsd meg a répát és a zellert. A zöldségalapot forrald fel egy lábasban. Ha felforrt, vedd lejjebb a hőmérsékletet és add hozzá a rizst. Körülbelül 15 percig főzd, amíg a rizs megpuhul. Keverd hozzá a már megpirított répát, zellert, a kínai kelt, és a citromlevet. Ízlés szerint sózhatjuk is. (Persze só nélkül a legegészségesebb, és a természetes ízek is megmaradnak.)