Tengervédelmi filmet mutatnak be a budapesti Francia Intézetben

Az utolsó fogás – A világ halak nélkül címmel a tengerek élővilágának megóvásáról készített filmet mutatnak be a biológiai sokféleség világnapja alkalmából hétfőn Budapesten.

A budapesti Francia Intézet, a Greenpeace és a Diverziti Egyesület ingyenes filmvetítését délután 6 órai kezdettel rendezik a Francia Intézetben – tájékoztatta az MTI-t Rodics Katalin, a Greenpeace kampányfelelőse. Elmondta: a biológiai sokféleség világnapja előestéjén a tengeri élővilág pusztulására kívánják felhívni a közvélemény figyelmét. A vetítésre kerülő feliratos, amerikai dokumentumfilm a tengerek túlzott halászatára,a fogyasztói szokásokra és a személyes felelősségünkre is rávilágít. Az ENSZ közgyűlése 2000-ben nyilvánította a biológiai sokféleség nemzetközi napjává május 22-ét, amelyről Magyarországon első alkalommal 2005-ben, a Fővárosi Állat- és Növénykertben tartott rendezvényen emlékeztek meg.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.