Tíz év börtön védett madarak vadászatáért

Tíz év börtönre ítéltek Kínában egy férfit, mert védett madarakat ejtett el egy természetvédelmi területen az északkeleti Liaoning tartományban.

A környékbeli földművest emellett 3 ezer amerikai dollárnak megfelelő bírsággal sújtották. Ez a legsúlyosabb büntetés, amelyet orvvadászatért kiszabtak a rezervátum három évtizeddel ezelőtti létrehozása óta.  Az orvvadászt 2010. szeptember 30-án kapták el, amint 32 vadon élő madárral a zsákjában éppen lefelé tartott a hegyekből. A befogott madarak között 20 ritka, védett példány volt, köztük bagolyfélék és karvalyok. A férfi hálóval fogta be a madarakat, és a 20 védett példány közül 7 elpusztult a “dulakodás” közben. A Liaotung (Liaodong)-félszigeten fekvő Laotiesan természetvédelmi területet költözőmadarak milliói érintik éves vándorlásukon. A rezervátumban több mint 300 – köztük több mint félszáz védett – madárfaj él, itt honos az összes kínai madárfaj egyötöde.

Ajánlott tartalom

Környezetre nem káros szerekkel takarítják Budapestet

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával - tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.