Több mint 13 ezer polgárőr vett részt a Teszedd! akcióban

Országszerte több mint 13 ezer polgárőr vett részt a Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű szemétgyűjtési akcióban – közölte az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a polgárőrök a szombati akcióban mintegy félezer találkozási ponton koordinálták a szemétszedést.  A szövetség emlékeztetett: az OPSZ évek óta rendszeresen együttműködik a környezetvédelmi hatóságokkal az illegális szemétlerakók felderítésében és felszámolásában. A közleményben idézték Túrós Andrást, az OPSZ elnökét, aki a Teszedd! akció balatonkeresztúri megnyitóján köszönetét fejezte ki a részt vevő polgárőröknek, hogy társadalmi felelősségvállalásukat a környezetvédelem területén is összefogottan, egységként mutatták meg, valamint az akcióhoz szolgálaton kívül, civilként csatlakozó rendőröknek, tűzoltóknak. Az ország 1075 településén szombaton több mint százezer önkéntes gyűjtötte az illegálisan lerakott háztartási hulladékot.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.