Tölcsér alakú cserepek zöld háztetőhöz

Hollandiából érkezik egy eredeti megoldás a zöld háztetők olcsó létrehozásához. Roel de Boer holland tervező a feltalálója a New English Roofing Tile-nek, a fenntartható épületek tetőcserepének.

A hagyományos tetőcserepek helyett de Boer háromszögletű, tölcsérekhez hasonló cserepeket gondolt ki,amelyek több célra is felhasználhatók. Az épület tetejének lefedése mellett ezek alkalmasak arra, hogy földet tegyenek beléjük és zöld növényeket neveljenek, ezzel zöld tető jöjjön létre, amelyben a növényzet természetes módon fejlődik, öntözésre az esőt használva, írja az energiacentrum.com.

A New English Roofing Tile különleges formája miatt arra is alkalmas, hogy a helyi fauna fészkeléshez használja, így elősegíti a biosokféleség megmaradását. Ennek a zöld tetőnek az is előnye, hogy jobban szigetel, mint a klasszikus tetőcserepek, ezáltal lecsökkenti a klimatizálás költségeit. Végül, gazdaságosságához hozzájárul, hogy anyaga reciklált rostokból áll, amelynek előállítása csökkenti a káros környezeti hatást.

-

Ajánlott tartalom

Törökországot is meghódítanák a kínai napelemes cégek

Úgy tűnik, a kínai beszállítók már a törökországi napelemes piac felé is kacsintgatnak.