Újabb havazás jön, mutatjuk mikor

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken erősen felhős, borongós lesz az idő, délután északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet.

Északkeleten havazás, hózápor, délebbre eső, ónos eső, havas eső, majd havazás alakulhat ki. A Dunántúlon megerősödik a szél. Délután mínusz 1, plusz 5 fok várható. Szombaton csapadékmentes, kissé szeles időre van kilátás az Időkép szerint. Szombaton sokfelé órákra kisüt a nap, de a hőmérséklet nappal is fagypont alatt marad az ország nagy részén. Vasárnap egy mediterrán ciklon éri el Magyarországot, hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és késő délutántól, estétől délnyugat felől egyre több helyen kezdődik havazás. Vasárnap is marad a hideg. A jövő hét első napjaiban csapadékos, téli időre lehet számítani. Az ország északnyugati felén végig havazás várható, míg délen és keleten vegyesen havazás, havas eső, ónos eső, eső is kialakulhat.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.