Új majomfajok Brazíliában

Az új faj színezete teljesen eltér a már ismertekétől. A majmot egy két folyó által közrezárt területen találták meg, így valószínűsíthető, hogy a folyók és mellékágaik természetes akadályt képeznek a régió különböző kabócamajomfajai közt.

A WWF vizsgálatai szerint a kabócamajmok Dél-Amerika nedves- és esőerdeinek aljnövényzetében élnek. Elsősorban gyümölcsökkel, rovarokkal és levelekkel táplálkoznak. A kutatócsapat húsznapos expedíciója során számos veszélyeztetett faj példányait észlelte – jaguárt, óriástatut, óriásvidrát és egy olyan papagájfajt is, amelyet eddig csak kolumbiai esőerdőkben figyeltek meg. Gutiérrez szerint egy ökológiai elemzés segítségével immáron tudományosan is dokumentálni lehet a terület fajgazdagságát, ez pedig nyomatékosítja majd a WWF követeléseit, az őserdő megmentésének érdekében, valamint hozzájárul a védelmi intézkedések foganatosításához.

Ajánlott tartalom

Kiállítás nyílik az összegyűlt hulladékokból

Halhatatlan hulladék címmel nyílik bemutató a II. kerület közösségi szemétszedésein összegyűjtött különleges hulladékokból, amelyeket Babos Bertalan Zsili képzőművész rendez kiállítás alá.