Új vezetője van az észak-magyarországi környezetvédelmi felügyelőségnek

Kopácsi Éva lett az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség új igazgatója – tájékoztatta a felügyelőség az MTI-t csütörtökön.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter 2010. szeptember 3-i hatállyal – határozatlan időre – Kopácsi Évát nevezte ki az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatójának.
A felügyelőség új vezetője a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát, később az ELTE Továbbképző Intézetben környezetvédelmi szakjogászi képesítést, a felügyelőségen 1991-től dolgozik.
Igazgatói kinevezése előtt osztályvezetőként, majd hatósági igazgató-helyettesként dolgozott.
Az új igazgató elődjét, Pintér Istvánt augusztus 5-i hatállyal, indoklás nélkül mentette fel Illés Zoltán, a tárca környezetvédelemért felelős államtitkára.
Illés Zoltán ezt megelőzően a felügyelőség felelősségét is felvetette a Felsőzsolcát sújtó júniusi árvíz miatt, amelyben több, mint kétszáz ház dőlt össze, vált lakhatatlanná. Az államtitkár akkori elmondása szerint a felügyelőség új vezetőjétől azt várja, hogy árvízi területre ne adjanak ki engedélyt építkezésre.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.