Úton az állatok – Székesfehérvár

A WWF nemzetközi szervezete 1961-ben kezdte meg működését, kezdetben különálló projektek támogatásával foglalkozott, de rövid idő után nyilvánvalóvá vált a szervezet számára, hogy a hatékony természetvédelem érdekében élőhelyeken átívelő projektekre van szükség.

Az elmúlt évek eredményeként a WWF több mint 11.000 természetvédelmi programot hozott létre és támogatott a világ több mint 100 országában. Jelen pillanatban 1300 természetvédelmi projektet irányít a szervezet világszerte. A WWF alapítványként végzi tevékenységét, melynek több mint 5 millió támogatója van. A WWF Magyarország 1991-ben kezdte meg működését. Alapítványunk bejegyzésére 1995-ben került sor, 1998-ban pedig a szervezet megkapta  a kiemelten közhasznú civil szervezet minősítést. Természetvédelmi munkánk kiterjed a vizes élőhelyek – kiemelten a folyóvízi és ártéri rendszerek – és a veszélyeztetett erdőtársulások védelmére, a fenntartható, környezetbarát mezőgazdaság és vidékfejlesztés területére, a védett és veszélyeztetett élőhelyek és fajok megóvására, a klímaváltozás hatásainak csökkentésére és a környezettudatosság megalapozására.Munkánk eredményességéért együttműködünk vállalatokkal, non-profit szervezetekkel, kormányzatokkal, nemzeti parkokkal, nemzetközi és helyi szinten egyaránt.

 

Ennek a sokrétű összefogásnak egyik kiemelkedő példája a WWF és a Szerencsejáték Zrt. együttműködése.A két szervezet egy évvel ezelőtt határozta el, hogy közösen tesznek valamit a természetvédelemért. Az együttműködés eredménye az Állatvilág sorsjegy sorozat lett. A sorsjegyek árbevételéből a Szerencsejáték Zrt. közvetlenül támogatja a WWF tevékenységét, minden eladott sorsjegy után bruttó 1 forinttal. Ez mostanáig több mint 7,5 millió forint adományt jelentett a WWF-nek. “Úgy gondolom, hogy az Állatvilág sorsjegyekkel nemcsak a megóvni kívánt, veszélyeztetett állatfajokra hívtuk fel sokak figyelmét, hanem egy jó, és mások által is fontosnak tartott ügyhöz járulhatunk hozzá.” – mondta Jánoska Andrea, a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs osztályvezetője.A sorsjegyekből befolyt támogatást a WWF Magyarország a világszerte ritka pusztai tölgyesek megmentésére fordítja. A szervezet azon fáradozik, hogy megőrizze a homoki erdő különleges élővilágát. “Az egykori erdőssztyepp maradványának megmentéséért indított nagyszabású természetvédelmi program a sorsjegyeken látható állatfajok közül többeknek biztosítja otthonát a háborítatlan erdőben.” – mondta Antal Alexa a WWF Magyarország szóvivője.

 

A Szerencsejáték Zrt. és a WWF Magyarország együttműködésének újabb állomásaként kiállítás sorozatot indított el. A tárlatot először a budapesti Gödör Klubban nézhették meg az érdeklődők, majd Győr városa adott otthont a képeknek, majd Miskolcra, Debrecenbe, Kecskemétre, Szegedre és Pécsre érkezett a tárlat, most pedig Székesfehérvárra költözik a kiállítás. A tárlaton csodálatos természetfotókat láthatnak az érdeklődők, emellett képet kaphatnak a WWF és a Szerencsejáték Zrt. együttműködéséről. A kiállítás a művészi élmény mellett a természetvédelem fontosságára is felhívja a figyelmet. A WWF nemzetközi szervezete 1961-ben kezdte meg működését, kezdetben különálló projektek támogatásával foglalkozott, de rövid idő után nyilvánvalóvá vált a szervezet számára, hogy a hatékony természetvédelem érdekében élőhelyeken átívelő projektekre van szükség. Az elmúlt évek eredményeként a WWF több mint 11.000 természetvédelmi programot hozott létre és támogatott a világ több mint 100 országában. Jelen pillanatban 1300 természetvédelmi projektet irányít a szervezet világszerte. A WWF alapítványként végzi tevékenységét, melynek több mint 5 millió támogatója van.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.