Várják a jelentkezéseket az Európai Hulladékcsökkentési Hétre

Már lehet regisztálni a november 22-30. között megrendezendő Európai Hulladékcsökkentési Hétre, amelynek keretében az Európai Unió országaiban önkéntesek a saját ötleteik megvalósításával hívják fel a figyelmet a hulladék megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének és a különböző anyagok újrahasznosításának fontosságára.

A kezdeményezést Magyarországon az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) koordinálja. A környezettudatos gondolkodást népszerűsítő hulladékcsökkentési hetet hatodszor rendezik meg. A hétnek minden évben van egy központi témája, idén ez a keletkezett étel- és élelmiszer-hulladék mennyiségének csökkentése. Ehhez kapcsolódó ötletekkel is lehet csatlakozni, de bármilyen kreatív, a keletkező hulladék mennyiségét csökkentő ötlet megvalósítható.

A legjobb, legeredményesebb akciókat minden résztvevő ország benevezi az Európai Hulladékcsökkentési Díjra, amelyet ünnepélyes gála keretében adnak majd át a nemzetközi zsűri által kiválasztott kezdeményezések megvalósítóinak.

Magyarországról tavaly a dabasi óvoda “Játékok, amiből nem is gondolnád” elnevezésű projektje bekerült a nemzetközi szinten legjobb három, oktatási intézmények által megvalósított akció közé – hívta fel a figyelmet az OHÜ.

Az érdeklődők a szükséges információkat megtalálják a www.hulladekcsokkentesihet.hu oldalon. Szintén ezen a weboldalon lehet regisztrálni a saját akciókat november 15-éig.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.