Városi bringakoncepció

A 2010-es szöuli kerékpár design versenyen több mint 3000-en indultak. A döntőbe jutottak között van Sanghyun Jeong és Jun-Tae Park közös alkotása, mely a „Full Circle” nevet kapta.

A fura szerkezet a városi összehajtható bringákkal ellentétben nagyméretű 20”-os (508mm) kerekekkel rendelkezik, így könnyebben leküzdhetőek vele a különböző akadályok, miközben maga a bicikli kicsi és praktikus marad.
Nem kell sokáig nézegetnünk, hogy kiszúrjuk a bringalánc hiányát. Az első kerékből kihajtható pedálok azonban nem direktbe hajtják meg a kereket, hanem az abba rejtett agyváltón és áttételen keresztül. A Full Circle egyszerűen félbehajtható és kiskocsiként magunk mögött húzható, tömegközlekedésre, liftbe könnyen bevihető, felvihető.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.