Virágok kartonból

Wil Naztel óriásvirágai igazán hagyományos alapanyagból készültek: átlagos kartonlapokból.

Az inhabitat.com értesülései szerint az amerikai művész összesen nyolc, mintegy 4,5-6 méteres magasságra tervezett alkotással örvendezteti meg a minneapolisi Arch Bridge környékére látogatókat egy júniusi fesztivál keretein belül. Az óriási, szokatlan eljárással és alapanyagból készülő virágcsokorral Natzel az épületdekorációs történelem iránti érdeklődésének hódol. Az úgynevezett „Night Bloom”-ok elkészítéséhez egy CNC kartonvágó kést használt fel, melyet személyre szabott módosításokkal látott el. Minden égbe magasodó darab tetején egy kicsivel több, mint 3 méter átmérőjű, kerek alakzat alkotja a „szirmokat”, mely tulajdonképpen egy látványos, körkörös fénykerítést von a papírszobor-csoport köré.

„Ezekkel a Night Bloom-okkal az a célom, hogy egy olyan, kültéri graffitinek tekinthető szerkezetet hozzak létre, mely egy kizárólag dekorációs céllal készült fejlesztése a már kialakított környezetének, és amely mintázatával és dekorativitásával mérnöki szempontból is kitűnhet” – meséli a művész. A Night Bloom-ok június 9 és 10-e között, a Northen Spark nevű rendezvény keretein belül lesznek láthatóak a minnesotai Minneapolisban, más vizuális művészeti kiállítások, előadások, filmbemutatók és interaktív kül- és beltéri médiafoglalkozások mellett.

night blooms

night blooms

Ajánlott tartalom

Kiemelt segítséget kap három vármegye a zöld átálláshoz

A Környezeti és energiahatékonysági operatív program plusz (Kehop plusz) forrásaiból mintegy 110 milliárd forint jut a három leginkább környezetszennyező gazdaságú vármegye zöld átállásának kiemelt támogatására - jelentette be a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közlekedési, környezeti és energiahatékonysági fejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kedden Egerben.