Vizet kell tankolni a magyar fejlesztésű autóba – videó

A magyar fejlesztésű hibrid autó saját maga állítja elő a betöltött vízből a hidrogént, de benzinnel is működik. A hibrid technikát bármelyik autóba bele lehet szerelni, amellyel 10-20 százaléknyi üzemanyagot lehet spórolni.

Az alternatív meghajtású gépjárművek versenyén, a Széchenyi Futamon kategória-győztes lett az a magyar fejlesztők által épített autó, amely a világon egyedülálló módon hidrogénnel, árammal és benzinnel is működik, írja az origo.hu. Dr. Kulcsár Sándor járművének további különlegessége, hogy a betöltött vízből saját maga nyeri ki a hidrogént, amit egy speciális akkumulátor-rendszerbe tárol. Az autó mozgatásáról két – a hátsó kerekekbe épített – elektromos motor és egy négyszáz köbcentis benzinmotor gondoskodik. Ez utóbbival 100 kilométer tehető meg, hidrogénnel 40, míg a beépített – 200 Ah kapacitású, 24 voltos lítium-ion – akkumulátorokkal akár 70-80 kilométer, tehát összesen 200 kilométer felett van a hatótávolság. A környezetbarát jármű a Múzeumok Éjszakáján mutatkozik be a nagyközönség előtt a Közlekedési Múzeumban.

Ajánlott tartalom

A napenergiával működő autók rejtélyes világa feltárul

2030-ra 60 százalékkal csökkenhetnek a napelemes autók költségei.

3 hozzászólás

  1. A szomszédom is Kulcsár nevű, de sokkal azok se okosabbak, bár a pálmát a két bites agyú riporter viszi el (és ha idehozom az autómat rálegyintene a varázspálcájával? légyszi légyszi). Szóval ez egy MŰKÖDŐ perpetum mobile, ellent mondva minden eddigi tudásunknak, fittyet hányva arra, hogy ha az a k..va “áram” már ott van, akkor ugyan miért nem az elektomotorba vezetjük, ugyan miért is pepecselünk egy max 70%-os hatásfokú vízbontással aminek után a hidrogént belevezetünk egy max 35%-os hatásfokú robbanó motorba.
    HURRÁ.
    És mégegyszer HURRÁ, hogy a szerkesztők lehozták. Ezzel lehet ám a színvonalat emelni! GRATULÁLOK!

  2. Neked is meg van a színvonalad azt látom!!!Húzz egy vödröt a fejedre…”perpetum mobile” ezt kizárólag te állítod.

  3. vkaci, szerencsére a szerkesztők még nem hisznek a vízplazmavágóban, ennek nincs köze ahhoz a dologhoz. Mondjuk én is csak legfeljebb demonstrációs célra találom értelmét, a vízbontás+robbanómotor kb megfelezi a hatékonyságát ahhoz képest, mintha csak egy sima villanymotor lenne benne