Vízzel aktiválható ceruzaelemet fejlesztettek hongkongi mérnökök

Vízben aktiválható, környezetbarát ceruzaelemet fejlesztett egy hongkongi társaság – idézi az MTI az In a Bottle olasz hírportált. A mindössze 12 grammos elemet öt percre egy pohár vízbe kell meríteni, hogy aktiválódjon, tehát a boltban, becsomagolva még nem fogy az energiája.

Nem ez az egyetlen különbség a hagyományos ceruzaelemek és az Aquacell nevű találmány között: a vizes elem nagyon kevés nehézfémet tartalmaz – olvasható az In a Bottle című, vízzel és környezetvédelemmel foglalkozó oldalon. A vizes elemet gyártó hongkongi cég az ANSA olasz hírügynökség kérdésére elmondta: az előállítás annyira környezetbarát, hogy vizet sem használnak hozzá, így “nem okoz gondot a mérgező anyagokat tartalmazó szennyvíz kezelése sem”. A találmány gyártásához használt nyersanyagok mind “fenntartható forrásokból” származnak. Az alkáli elemekkel ellentétben, amelyeket acélburkolat vesz körül, az Aquacell újrafelhasznált műanyagot használ erre a célra, így lényegesen kisebb a súlya is. A gyártó honlapja szerint a vizes elem újrahasznosíthatása is egyszerű, írja az index.hu.

Ajánlott tartalom

46 ezer fát ültettek el eddig a fásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma - mondta az Agrárminisztérium (AM) Közös Agrárpolitika végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Pálházán tartott pénteki faültetésen.